Желе Златна есен

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Желе Златна есен1 / 2
27/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Есенен десерт с плодове, събирали слънчеви лъчи през цялото лято"

Необходими Продукти

  • грозде - 200 г + 150 г
  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • желатин - 30 г
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздето се претрива през гевгир (без 150 г) прецежда се и сокът се оставя на хладно. Крушите и ябълките се обелват, нарязват се на тънки резенчета и се съединяват с люспите от гроздето.

Всичко се залива с горещата вода и се вари заедно със захарта 15 минути на бавен огън.

Прецежда се сироп и се смесва с предварително накиснатия в студена вода желатин. Разбърква се, докато е на котлона, и се сваля точно преди да кипне.

Добавя се гроздовият сок, всичко се прецежда, оставя се да се охлади за 20 минути, разпределя се в купички или чаши и се оставя в хладилника да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: