Аранчини с бекон (Оризови топки)

28/10/2014
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26286474
"Аранчини, аранчини - това като една бутилка вино ли ви звучи или като две?"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции48 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сотирайте нарязания бекон, лук, чесън и мащерка в зехтина в голям тиган на умерен огън за 10 минути, докато се запържат и хванат приятех загар.

Добавете ориза, разбъркайте за кратко и долейте виното. Оставете да къкри, докато оризът абсорбира течността. Долейте черпак от бульона и след като и той се абсорбира, долейте и останалия бульон.

Разбъркайте сместа с бланширания грах и пармезана, овкусете със сол и черен пипер, след което оставете оризовата смес да изстине.

От нея оформете топки с големината на орех, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и в галета. Пускайте ги да се пържат в сгорещено олио за около 2 минути до златисто. Готовите аранчини отцеждайте върху кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар