Ябълкова торта със стафиди

20/11/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 597
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • за блата
  • масло - 150 г
  • брашно - 250 г
  • захар - 50 г + 50 г за поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 50 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • бадеми - 50 г смлени
  • За плънката
  • захар - 200 г
  • ябълки - 1 кг
  • стафиди - 50 г
  • конфитюр - по избор
  • ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, брашното, яйцето, сметаната, захарта и сметаната замесете тесто, което се разделя на три части.

В намазана с масло и поръсена с малко брашно тава сложете едната част от тестото на дъното. Втората част сложете по стените на съда.

Изсипете плънката отгоре и покрийте с третата част на тестото. Намажете с жълтък, поръсете с малко захар и бадеми и запечете.

Приготвяне на плънката: Почистете ябълките и ги настържете. Затоплете ги на котлон със захарта, но без да прибавяте вода.

Към готовата гъста маса прибавете стафидите, конфитюра и малко ром.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар