Имамбаялдъ със заливка

27/07/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Опитайте от вкуса на Ориента - ще се влюбите в тази патладжанена фантазия!"
Приготвяне50 мин.
Готвене55 мин.
Общо105 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 617
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете за 1/2 час да постоят. След това ги измийте, подсушете, загрейте мазнина и леко ги изпържете от двете страни. Оставете ги върху салфетка, за да се отцедят.

В тенджера с малко мазнина сложете лука да се задуши, след което прибавете накълцаните моркови и чушката.

Обелете 1/2 кг домати, накълцайте ги и ги добавете към плънката. Варете, докато се посгъсти. Накрая накълцайте чесъна и овкусете с подправки + 1 една кафяна лъжичка захар.

В йенска тава започнете да редите патладжаните, отгоре заливката и редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите само с домати на шайби.

Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко, лъжицата брашно, разтворена в 1 чаша вода и разбърккайте заливката.

Залейте ястието, накълцайте връзка магданоз и поръсете обилно отгоре. Наредете посредата нарязани сушени домати и сложете да се пече до лек загар.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар