Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Турски бюрек

Турски бюрек

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Турски бюрек1 / 2
21/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Рецепти за турски бюрек много, но тази е една от специалните.. Ай, ай тоз бюрек, толкоз изкусителен и вкусен."

Необходими Продукти

  • брашно - 8 ч.ч пресято
  • масло - 100 гр разтопено
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 ч.л
  • вода - 2 ч.ч гореща
  • масло - 100 гр разтопено за плънката
  • сирене - 2 ч.ч натрошено
  • яйца - 3 броя за заливката
  • кисело мляко - 4 ч.л
  • сода - 1 шипка сода за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава изсипете 7 чаши брашно и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето, солта и маслото. Започнете да месите тестото до изчерпване на брашното.

Разделете тестото на 5 топки и оставете да престои 30 минути, като ги поръсите с малко брашно.

Пригответе заливката като смесите яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.

Използвайте останалата 1 чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, докато ги разточвате. Листите се разточват на възможно най-тънко, защото при печене ще набъбнат.

Първата разточена кора намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна като спирала и наредете в намаслена тава. Повторете процедурата и с останалите кори. Намажете бюрека с останалото масло отгоре и залейте със заливката.

Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
522
421
314
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ади
ади
Мисля, че в рецептата трябва да има и мая . Може би е пропусната !
13.06.2013 21:06
зьэев
зьэев
отвътре стана суров и навън не беше добре изпечен който чете тази рецепта да знае че трябва да сложат и мая
02.05.2013 08:43
1