Карфиол с кашкавал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Карфиол с кашкавал1 / 2
03/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Децата ще хапнат карфиол без да мрънкат, ако го скриете прилежно под сметана и кашкавал"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • масло - 120 г
  • сметана - 0.5 ч.ч.
  • галета - 50 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола в подсолена вода докато поомекне, след което го извадете с решетеста лъжица.

Наредете го в намазана с част от маслото тавичка и го поръсете с останалото разтопено масло.

Разбъркайте водата от варенето с галетата и сметаната. Изсипете сместа върху карфиола.

Най-накрая поръсете с настъргания кашкавал и запечете ястието в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Рени Иванова
Рени Иванова
Чудя се защо когато се пише рецепта, не се уточнява. Сметаната е няколко вида. Има течна, заквасена и сладкарска. В случая, каква сметана се изпозва? Течна или заквасена?
02.11.2017 10:44