Пълнени пиперки с доматен сос

29/10/2014
Християна
отХристиянаНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 417
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семето. Нарежете лука на тънки филийки, отделете малка част, а останалата запържете в олиото.

Прибавете оризът с малко сол и покрийте с вода. Когато водата поеме, оставете ориза настрана, за да се охлади. Прибавете каймата към ориза и посолете, подправете с черен пипер.

С получената смес напълнете чушките. Запечатайте отворите им с брашно. В подходяща тенджера се нареждат напълнените чушки, заливат се с доматения сок и се сваряват.

Прибавете отделения лук и листата целина. Захлупете с капак и оставете на умерен огън около 50 минути, след което сосът от варенето се отцежда или се вадят чушките.

В отделен съд пригответе запръжка от маслото и брашното и се разрежда с отцедения сос. Подправете със захарта. След това залейте чушките със соса и се оставят на огъня още около 10 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар