Дебреценски меденки

03/11/2014
от ГеоргиеваНовак
"Вкусни меденки, с каквито ще ви почерпят в Дебрецен "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 830
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2,3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Затоплете меда на водна баня, докато се разтопи добре, свалете от огъня и към него прибавете маста и 250 г от брашното. Замесете тесто и го оставете на топло за 1-2 часа.

Останалите 250 г брашно смесете със захарта и жълтъците и ги прибавете към меденото тесто. Размесвайте до получаването на хомогенна смес. Разточете и изрежете формички.

Готовите меденки изпечете в много силна фурна. Още докато са горещи, може да ги намажете с малко подсладено мляко, за да получат блясък.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар