Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бъбреци с винен сос

Бъбреци с винен сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
03/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
64 мин.
Порции
4
"Универсална рецепта за бъбреци - от мераклии за мераклии"

Необходими Продукти

  • бъбреци - 500 г
  • бяло вино - 250 мл
  • лук - 250 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бъбреците, нарежете ги наджължно и ги изкиснете. Леко ги цепнете с нож от външната страна и ги изпържете.

Когато поомекнат, добавете към тях нарязания лук, виното и подправките. Оставете ястието да ври още 15 минути.

Сгъстете с размитото в студена вода брашно, опитайте на сол и посолете още, ако е необходимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марианна
Марианна
Задушавайки бъбреците добавете 1 ч.л.ким на зърна. Така ги правеше баба ми, която беше чехкиня. Стават много ароматни.
12.12.2014 19:02
1