Раан (Raan)

31/10/2014
Katrin
отKatrinНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 144
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките - кардамона, канелата, звездовидния анасон, пипера, карамфила в сух тиган. Загрейте на котлона, докато си пуснат аромата. Смелете подправките в мелачка.

Смесете ги с чесъна, джинджифила, сока и доматеното пюре в купичка. Направете леки прорези по цялата повърхност на агнешкото и натъркайте добре, като наблегнете на прорезите. Покрийте месото и го сложете в хладилника за 3 часа.

Загрейте фурната. Смесете водата с шафрана в дълбока тава. Сложете отгоре агнешкото върху метална решетка. Покрийте с фолио и печете 3 часа. Махнете фолиото и печете още 30 часа или докато агнешкото се сготви.

Готовото месо задушете с фолиото за още 10 минути. Поднесете го със салата и йогурт сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!