Пиле по португалски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле по португалски1 / 2
30/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг цяло
  • люти чушки - 4 бр., без семки и нарязани
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган - 2 ч.л. сушен
  • сол - 2 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го подсушете. Премахнете гръбначната кост и го притиснете, за да се изравни леко.

Смесете скълцаните ситно люти чушки, червения пипер, ригана, солта, захарта, лимоновия сок и зехтина.

Сложете пилето в плитък съд с кожата нагоре и го залейте със соса. Оставете в хладилник за 3 часа, като го покриете.

Загрейте фурната, отцедете пилето, като запазите соса. Сложете го върху метална решетка в тава и отново залейте равномерно с лимоновия сос.

Сложете пилето да се пече около 1 и 1/4 часа, като редовно го мажете със соса от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: