Мусака от прясно зеле

10/11/2014
"Такава вкусотия при това без месо - направо няма да повярвате "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 334
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. големи
  • зеле - 800 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивици и го задушете в маслото, посолете. Сварете картофите във леко подсолена вода и ги нарежете на тънки резени. Нарежете доматите на кръгчета и магданоза - на дребно.

Наредете в намазана с масло тавичка ред зеле, ред домати, ред картофи, поръсете с магданоз, галета и отново сложете зеле. Залейте мусаката с малко кипяща вода. Печете на умерена фурна.

Когато водата се поизпари, залейте с разбитите яйца в прясното мляко. Запечете до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар