Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско на фурна с мас

Свинско на фурна с мас

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Свинско на фурна с мас1 / 2
30/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Дяволски вкусно свинско с картофи и кашкавал, което доказва, че от най-хубавите неща са незаконни, неморални или се пълнее от тях"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 200 мл
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • брашно - 3 с.л. подсолено
  • галета - 5 с.л.
  • мас - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маста и в нея запържете месото, което е предварително поръсено с посоленото брашно.

Изсипете месото в тавичка с капак, сложете нарязаните на филии лук и картофи, разбъркайте и залейте с виното.

Поръсете с черен пипер. Похлупете тавичката и запечете във фурната.

Смесете галетата с настъргания кашкавал и поръсете ястието. Върнете го отново във фурната да се запече без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: