Македонски гювеч

08/11/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 119
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • ориз - 200 г
  • сметана - 150 г
  • лук - 6 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 1 глава лук наситно и я задушете в олио и малко вода. Прибавете ориза, каймата, черен пипер и сол.

Продължете да задушете, докато остане само на мазнина. След това добавете ситно нарязания магданоз.

Кипнете в подсолена вода останалите 5 глави лук, внимателно го разделете на люспи и ги наредете в намазана с мазнина тавичка.

Изсипете каймата отгоре и го залейте с 400 мл вряла вода. Сложете гювеча да се пече.

Преди да го извадите, залейте го със смес от разбитите яйца, млякото, сметаната. Отново върнете във фурната и допечете до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар