Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с шунка и карфиол

Мусака с шунка и карфиол

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Мусака с шунка и карфиол1 / 2
07/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • шунка - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете карфиола, накъсайте го на розички и го сварете в подсолена вода до омекване.

Отцедете го и половината от него наредете в тавичка. Отгоре сложете ситно накълцаната шунка и върху нея - останалият карфиол.

Разбийте яйцата с киселото мляко, посолете на вкус и залейте мусаката. Отгоре поставете парченца масло и запечете в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: