Пилешко месо с картофи и моркови

07/11/2014
от ЕвгенияНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 557
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г обезкостено
  • моркови - 200 г
  • картофи - 600 г
  • сметана - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чушки - 100 г
  • лук - 1 глава
  • джоджен
  • сирене - 100 г
  • масло - 80 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се смила, картофите и морковите се настъргват, а лукът се нарязва на ивици.

В сгорещеното масло задушете морковите, картофи и лука. Сложете смляното месо и преди края на задушаването - ситно нарязаните чушки.

Посолете и овкусете със ситно нарязан джоджен. Разбийте яйцето и го смесете със сметаната.

Настържете сиренето и го изсипете в сметановата смес, с която се заливат задушените зеленчуци и месото. Запечете ястието в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар