Мус от шипки

04/11/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • шипки – 50 г сушени
  • захар – 100 г
  • вода – 400 мл
  • желатин – 15 г
  • лимонтузу – ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се натрошават на ситно, заливат се с вряла вода, похлупват се с капак и се оставят да престоят 12 часа.

След това се накисва желатинът. Шипковата отвара се прецежда, добавя се захар, загрява се, добавя се лимонтузуто и всичко се кипва. Добавя се желатинът.

Сместа се охлажда до стайна температура, разбива се с телче и се разпределя в купички, след което се оставя да се охлади и да се стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар