Италиански гъбени пайове

02/11/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с маслото до образуване на трохи. Добавят се 2 супени лъжици вода и се замесва гъсто тесто. Разточва се и се слага в четири кръгли тавички.

Върху тестото се слага намазана с олио хартия за печене и се поръсват зърна зрял фасул. Пекат се 10 минути на 180 градуса, вадят се и се маха хартията и бобовите зърна. Фурната се намалява до 160 градуса.

Лукът се реже на шайби, гъбите се режат на резенчета и се запържват заедно с лука в маслото за 7 минути под капак. Топеното сирене се настъргва, смесва се с разбитите яйца и се разбърква.

Добавя се млякото, солта, индийското орехче и черният пипер. Върху кръговете изпечено тесто се слага по малко от гъбите, покриват се с яйчената смес и се пекат 30 минути на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар