Пилешка салата с орехи и гъби

02/11/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • печурки – 200 г
  • пилешко месо – 350 г (сварен филе)
  • шунка – 100 г
  • моркови – 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • орехи – 50 г
  • майонеза – 4 с.л.
  • зехтин – 2 с.л.
  • маруля – 1 бр. зелена салата
  • магданоз – 2 стръка
  • сол – 2 щипки
  • черен пипер – ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват, отцеждат се, охлаждат се и се режат на ситно. Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва и се запържва в зехтина заедно с лука.

Пилешкото филе и шунката се режат на ситно. Орехите се режат на едро. Всичко се разбърква, добавя се сол, черен пипер, майонеза и се разбърква отново.

Зелената салата се накъсва с ръце, добавя се в общата смес, всичко се поръсва с орехи и се украсява с листенца магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар