Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пилешка салата с орехи и гъби

Пилешка салата с орехи и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пилешка салата с орехи и гъби1 / 2
02/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • пилешко месо - 350 г (сварен филе)
  • шунка - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • орехи - 50 г
  • майонеза - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • маруля - 1 бр. зелена салата
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват, отцеждат се, охлаждат се и се режат на ситно. Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва и се запържва в зехтина заедно с лука.

Пилешкото филе и шунката се режат на ситно. Орехите се режат на едро. Всичко се разбърква, добавя се сол, черен пипер, майонеза и се разбърква отново.

Зелената салата се накъсва с ръце, добавя се в общата смес, всичко се поръсва с орехи и се украсява с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: