Профитероли

02/11/2014
Katrin
отKatrinНовак
"Обзалагаме се, че успеем да приготвим тези вкусни профитероли по-бързо, отколкото вие ще кажете профитероли три пъти, но бързо и без грешки "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 282
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте първо фурната на 225 градуса. Загрейте водата, млякото, маслото и солта в съд на котлона и след като кипнат, добавете при наведнъж пресятото брашно и бъркайте, докато тестото започне да се отделя от стените и дъното на съда. Снемете от котлона и започнете да добавяте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Оставете тестото да изстине.

Застелете тава с хартия за печене и шприцовайте върху нея топки с големината на орех. Намажете ги с един жълтък, разбит с 1 с.л. вода и сложете да се изпекат за около 20 минути в средата на фурната - докато добият златист цвят. Оставете ги да изстинат на леко отворена фурна.

Набодете с ножа профитеролите, за да излезе парата и ги оставете напълно да изстинат.

За ваниловия сос разрежете ванилията на половинки, остържете ги и ги добавете заедно със зрънцата в млякото в съд на котлона. След като кипне, изключете котлона и оставете да престои за 10 минути.

Разбийте брашното с жълтъците и захарта. Махнете ваниловата шушулка и смесете млякото с жълтъците. Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Готовия крем прехвърлете в купа и охладете.

Разтопете маслото и залейте върху крема, за да го предпазите от напукване и изсъхване. След като кремът изстине, разбъркайте вътре рома. Напълнете крема в шприц или пош и с тънък накрайник напълнете профитеролите от долната страна. Подредете еклерите върху чиния.

Начупете шоколада, смесете го с 3 с.л. вода и го разтопете на котлона. Разбъркайте шоколадовата смес със сметаната и портокаловата кора. Залейте всички профитероли с шоколадов сос. По желание може да завършите с настъргана портокалова кора.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар