Виенски ябълков щрудел

04/11/2014
Katrin
отKatrinНовак
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 722
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното на плота и в кладенче посредата добавете олиото, солта и яйцата. Замесете постепенно, добавяйки по малко хладка вода. Месете за около 10 минути - докато тестото започне лесно да се отделя от плота и пръстите ви. Оформете гладка топка, намажете я с мазнина и оставете да престои, покрита с фолио, за не повече от 30 минути.

За плънката разтопете 50 г от маслото и запържете вътре галетата или хлебни трохи, докато станат златисти. Почистете ябълките, обелете ги и ги нарежете на парчета, като ги полеете с лимоновия сок.

Стафидите измийте с гореща вода и ги отцедете. Бланширайте бадемите, за да можете лесно да ги обелите, а след това ги нарежете.

Смесете захарта и канелата. Сложете на плота кърпа с размери 120x80 и я напръскайте с брашно. Започнете да точите тестото на правоъгълник, докато стане тънко като лист. Намажете го с олио.

Загрейте фурната на 200 градуса и намаслете подходяща форма за печене. Поръсете тестото с хлебните трохи, като не покривате единия дълъг край.
Разпределете ябълките, а върху тях сложете стафидите и бадемите. С помощта на кърпата завийте на руло към непоръсената с трохи част на тестото. Завийте го във формата на подкова.

Намажете щрудела с масло и го изпечете в средата на фурната за около 40 минути - до златист загар. По време на печенето мажете щрудела с разтопено масло през интервал от 10 минути. Готовият щрудел завийте с кърпа и го оставете да поизстине така. Нарежете го на парчета, докато е още топъл.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар