Добруджански катми

17/07/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Катми, но като тези, едва ли сте опитвали - меки, плътни и много, много вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 373
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта.

Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте брашно до получаване на малко по-рядко от кексово тесто.

В тиган сгорещете малко олио и изсипете черпак от сместа. Трябва да се образува дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни.

Сервирайте с мед или плънка по желание.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

malaka kolinarka
malaka kolinarka
27.01.2011 00:24
Днес ги пробвах, много са хубави. Аз не съм слагала каквато и да е мазнина в тигана. Получиха се като пухкави палачинки. Може да ги пробвате.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв