Сладкиш Наполеон

04/11/2014
от БеатрисНовак
"Няма изискано ястие без вкусен десерт – страхотна торта, приготвена по оригинална рецепта. Такава ще ви представим днес уникално вкусна и обичана по цял свят!"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 481
  • Преглеждания за месеца462
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете средно меко тесто, разделете го на три части и всяка една от тях се разточва на тънка кора. Изпечете ги в голяма, предварително намазана с масло тава в умерена фурна.

Опечените кори намажете с приготвения крем, нареждат се една върху друга и се покриват с влажна кърпа. Оставете ги да престоят така една нощ. На сутринта поръсете сладкиша с пудра захар.

Приготвяне на крема: Размийте брашното в половината от студеното прясно мляко. Останалото мляко се сварява с ванилията. Като бъркате непрекъснато, към горещото мляко прибавете размитото брашно.

Когато кремът се сгъсти достатъчно го оставете на хладно място. Разбийте маслото и захарта с миксер до побеляване и го прибавете към останалия крем.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар