Картофи по дебреценски

06/11/2014
Крис
отКрисНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на тънки лентички, сложете го в метална тенджера или тиган и загрейте, докато започне да се топи. В разтопената мазнина прибавете нарязания на филийки лук.

Поръсете с червения пипер и прибавете малко вода. Добавете и наденицата и оставете да ври под капак около 7-8 минути. След това извадете наденицата и я нарежете на парчета.

Върнете я обратно в съда и оставете, докато се изпари сосът. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Изпържете ги в олио до зачервяване.

Поръсете ги със сол и ситно нарязания магданоз. Прибавете ги за 2-3 минути при наденичките и сервирайте.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!