Кафе-торта с малиново сладко

12/11/2014
Силвия Тихомирова
отСилвия ТихомироваНовак
"Никой не може да устои на предложение за кафе, когато е придружено с парче от тази изкусителна торта "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 998
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: Разбийте белтъците на пяна и малко по малко добавете захарта към тях. Един по един добавете жълтъците и лъжица по лъжица прибавете брашното и нишестето, ванилията и бакпулвера, лимоновата кора и лимоновия сок.

Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и печете в умерена фурна около 30 минути.

Изпеченият и вече изстинал блат се разрязва на три част и се сиропира с подсладеното с двете лъжици захар кафе и се поръсва с ромовата есенция.

Намажете единия блат с малиновото сладко, втория - с крема, а отгоре покрийте с третия блат. Залейте с глазурата и украсете с карамелизираните орехи и крем.

Приготвяне на крема: Сварете сироп от захарта и кафето с малко вода. Когато се сгъсти достатъчно, свалете от огъня и прибавете маслото. Разбъркайте и един по един прибавете жълтъците. Оставете на хладно място, за да изстине напълно.

Приготвяне на глазурата: Сварете кафето със захарта и го свалете от огъня. Когато се сгъсти достатъчно го смесете с маслото. Щом сместа започне да се втвърдява, я изсипете върху блатовете.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!