Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кафе-торта с малиново сладко

Кафе-торта с малиново сладко

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кафе-торта с малиново сладко1 / 2
12/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8-10
"Никой не може да устои на предложение за кафе, когато е придружено с парче от тази изкусителна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • кафе - 100 мл сварено
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 50 г картофено
  • захар - 300 г + 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - кора и сок от 1/2 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - карамелизирани
  • ромова есенция
  • За крема
  • кафе - 100 г натурално
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • масло - 250 г
  • малиново сладко
  • Глазура
  • масло - 1 ч.л.
  • кафе - 100 г натурално
  • захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: Разбийте белтъците на пяна и малко по малко добавете захарта към тях. Един по един добавете жълтъците и лъжица по лъжица прибавете брашното и нишестето, ванилията и бакпулвера, лимоновата кора и лимоновия сок.

Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и печете в умерена фурна около 30 минути.

Изпеченият и вече изстинал блат се разрязва на три част и се сиропира с подсладеното с двете лъжици захар кафе и се поръсва с ромовата есенция.

Намажете единия блат с малиновото сладко, втория - с крема, а отгоре покрийте с третия блат. Залейте с глазурата и украсете с карамелизираните орехи и крем.

Приготвяне на крема: Сварете сироп от захарта и кафето с малко вода. Когато се сгъсти достатъчно, свалете от огъня и прибавете маслото. Разбъркайте и един по един прибавете жълтъците. Оставете на хладно място, за да изстине напълно.

Приготвяне на глазурата: Сварете кафето със захарта и го свалете от огъня. Когато се сгъсти достатъчно го смесете с маслото. Щом сместа започне да се втвърдява, я изсипете върху блатовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: