Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пикантни фламбирани пържоли

Пикантни фламбирани пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пикантни фламбирани пържоли1 / 2
18/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 пържоли
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чили
  • масло - 1 с.л.
  • коняк - 20 гр.
  • ракия - сливова
  • моркови - за гарнитурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В силно сгорещена мазнина сложете пържолите да се изпържат от двете страни. След завършване на пърженето при натиск месото трябва леко да пружинира. Едва след това овкусете с подправките.

Сгорещете маслото в тиган за фламбиране, подгрейте в него пържолите и ги залейте с алкохола, който трябва да се загрее добре (в противен случай може да има проблеми със запалването). Запалваме и изчакваме да изгори алкохолът.

Поднесете пържолите с гарнитура от задушени моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: