Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква в кафява захар

Печена тиква в кафява захар

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печена тиква в кафява захар1 / 2
05/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 900 г, нарязана на едри парчета
  • кафява захар - 350 г
  • вода - 120 мл
  • йогурт - натурален, подсладен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сте нарязали тиквата на едри парчета (полумесеци) заедно с кората, отстранете семките. Подредете парчетата в дълбока тава.

Отгоре в дупките между парчетата тиква разпределете кафявата захар, като притиснете добре - най-добре е да използвате по-влажен вид захар.

Внимателно отстрани на тавата добавете водата, която ще покрие дъното и ще предпази тиквата от прегаряне.

Покрийте тавата с фолио и гответе в умерено загряна фурна. Внимавайте тиквата да не остане без вода.

След като е изпечена, прехвърлете внимателно парчетата върху плато, полейте със соса от тавата и поднесете с подсладен йогурт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тиквич
Тиквич
Още много рецепти за тиква:
тиква/
07.11.2014 14:56
Инж.Надежда Михайлова
Инж.Надежда Михайлова
Тази година ми се родиха доста тикви в градината ми.Даже имам за продан много евтино-по 45 ст.за кг.Така,че този много полезен плод ще го приготвям всякак и особено-печен.Ако някой иска да купи-Мездра,П.Берон 15.Инж.Надежда Михайлова.
07.11.2014 08:06