Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Сладки бухтички Бунюелос

Сладки бухтички Бунюелос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
05/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18
"Затворете очи и се отдайте на насладата, която тези сладки бухтички Бунюелос носят"

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 голямо, разбито
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. (120 мл)
  • масло - 25 г разтопено
  • олио - за пържене
  • захар - за поръсване
  • за сиропа
  • кафява захар - 225 г
  • вода - 750 мл
  • канела - 2 - 3 см пръчица
  • карамфил - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо сиропа, като смесите съставките и ги загреете на котлона, докато захарта се разтопи, като бъркате. Оставете да ври, докато захарта се редуцира до гладък сироп. Снемете от котлона и махнете подправките.

Пресейте брашното, солта и бакпулвера в купа и добавете захарта. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. Доливайте сместа към брашното, забъркайте тестото и накрая добавете разтопеното масло и оформете гладко тесто. Месете го, докато стане гладко и еластично.

Разделете тестото на 18 еднакви топки, като ги оформите добре. Подреждайте ги на плота, притиснете леко, докато станат с дебелина 2 см. Направете дупчица в средата на всяко топче.

Загрейте 2 см олио в тиган и изпържете бунюелос от двете страни. Температурата на олиото трябва да е 190 градуса. Може да се уверите, че сте достигнали тези градуси, ако парченце хляб загаря в мазнината за 30-60 секунди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: