Кафе-пудинг

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кафе-пудинг1 / 3
07/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
"Не бройте калории, а бройте приятни мигове с приятели"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 200 г
  • кафе - 20 г
  • яйца - 8 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • Заливка
  • кафе - 10 мл сварено
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 30 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади.

Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта и жълтъците един по един. Разбийте отделно белтъците на твърд сняг с останалата захар и ванилията и внимателно ги прибавете към горната смес.

Получената смес се изсипва в предварително намазани формички за пудинг, които е хубаво да се напълнят до 3/4 от обема си. Сложете ви на водна баня във фурната да се запекат. Сервирайте пудинга със заливката.

Заливка: Смесете захарта, брашното и жълтъците, половината студено прясно мляко с ванилията. Разбъркайте добре. Сложете останалото мляко и кафето да заврят, след което с непрекъснато разбъркване ги прибавете към първата смес.

Оставете да заври отново и свалете от огъня. Преди да се сервира се прибавят и разбитите на твърд сняг белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: