Миди яхния

05/11/2014
Криста
отКристаНовак
"Божествен вкус и аромат е първото, което ни идва наум!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 093
  • Преглеждания за месеца374
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре върху лука подредете мидите, долейте вода и ги задушете на слаб котлон. След като черупките се отворят, изваждаме мидите, връщаме ги в съда и доливаме виното.

След като доварите, поднесете мидите яхния с резенчета лимон. По желание към ястието може да добавите 1-2 с.л. сметана за по-богат вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар