Миди яхния

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Миди яхния1 / 2
05/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Божествен вкус и аромат е първото, което ни идва наум!"

Необходими Продукти

  • миди - по 6 миди на човек
  • зехтин
  • лук - 500 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре върху лука подредете мидите, долейте вода и ги задушете на слаб котлон. След като черупките се отворят, изваждаме мидите, връщаме ги в съда и доливаме виното.

След като доварите, поднесете мидите яхния с резенчета лимон. По желание към ястието може да добавите 1-2 с.л. сметана за по-богат вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: