Печен заек на фурна

07/11/2014
Димитров
отДимитровНовак
"С точната марината и рецепта приготвянето на крехък печен заек не е никак трудно!"
Приготвяне50 мин.
Готвене200 мин.
Общо250 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 870
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете заека и го измийте под студена течаща вода. Мариновайте го със загрятата до 80 градуса марината и с помощта на остър нож го шпиковайте с част от нарязаните на ивици пушени гърди, които са предварително оваляни в ситно нарязан магданоз.

В отделен съд настържете на едро ренде почистената целина. Прибавете нарязаните на ситно лук, шунка, останалите пушени гърди, гъбите, разтопеното масло и счуканите орехи.

Разбъркайте сместа и с нея напълнете заека. Зашийте го. Посолете напълнения заек и го запържете в силно сгорещено олио. Поставете го в подходящ съд с капак.

Прецедете маринатата и залейте заека с нея. Почистете маслините от костилките, нарежете ги на ивици и ги прибавете към заека.

Покрийте съда с фолио, захлупете с капак и го сложете да се пече във фурна с температура 180-200 градуса. След 2 часа го обърнете, за да не загори и го изпечете до пълна готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!