Месо с пикантен сос

10/11/2014
Георги Николов
отГеорги НиколовНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг филе
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • сметана - 1 кофичка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте месото със счукан чесън, сложете го в сгорещената в тавичка мазнина и го изпържете, докато хване коричка от всички страни.

Прибавете нарязаните на филийки лук, чушки и домати, дафиновия лист, черния пипер и залейте с виното.

Покрийте тавичката плътно с фолио и я сложете в предварително загрята фурна. Извадете от соса изпеченото месо и като изстине го нарежете и го подредете в огнеупорна чиния.

Прецедете соса, добавете препеченото брашно, сметаната и малко счукан чесън. Варете 5 минути и след това залейте месото.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар