Руска супа от елда и печурки

09/11/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 314
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • олио – 1 с.л.
  • печурки – 200 г
  • картофи – 2 б
  • елда – 150 г
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – 3 зърна
  • бекон - няколко резена по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се режат на ситно и се запържват в олиото.
Гъбите се нарязват на филийки. Картофите се режат на кубчета.

Елдата се измива и се добавя заедно с гъбите към лука и моркова. Пържи се 4-5 минути. Добавят се 2 литра и половина вода.

След това се добавят картофите, солта и черният пипер. Вари се 45 минути на бавен огън. По желание поднесете с резени бекон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар