Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Кисел от овесени ядки и вишни

Кисел от овесени ядки и вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кисел от овесени ядки и вишни1 / 2
10/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 300 г
  • захар - 120 г
  • вода - 1 л
  • сметана - 250 г
  • вишни - 100 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се заливат с вода от вечерта и се оставят за една нощ на стайна температура. На следващия ден се прецеждат през сито.

Течността се кипва и в нея се добавят ванилията, захарта и канелата. Добавя се лимоновият сок и вишните, на които са махнати костилките.

Вари се 5 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади малко.

Разпределя се в купички или чаши, отгоре се украсява с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: