Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Зеленчуци с тиква по италиански

Зеленчуци с тиква по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Зеленчуци с тиква по италиански1 / 2
09/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г
  • картофи - 5 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се реже на парченца. Картофите се обелват и се режат на резени.

Лукът се реже на шайби. Чесънът се обелва и се реже на половинки. Чушката се реже на ивици. В тиган се излива олиото и се загрява.

Картофите се пържат до прозрачно, посоляват се и се добавя тиквата, лукът, чесънът и чушката. Всичко се пържи до златисто. Сервира се със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: