Арабско реване с грис

02/08/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Можем ли да ви изкушим с едно парче арабско реване с грис? А с две?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 771
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грис - 400 грама
  • захар - 250 грама
  • кисело млако - 1 кофичка
  • масло - 1 пакетче
  • ванилия
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 200 - 250 грама
  • водя - 2 ч.ч.

Начин на приготвяне

Шупнете содата в киселото мляко. След това го размесете с гриса, захарта и ванилията и разбъркайте добре.

Разтопете маслото в тава и изсипете сместта. Сложете да се пече за около 20 минути на умерена фурна.

Готовото реване се изважда, охлажда се и се залива с горещ захарен сироп.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 18
4 7
3 0
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Здравка
Здравка
28.06.2014 09:47
Струва ми се, че 20 мин са малко.Вече минаха ,а сладкиша отгоре е бял.....
0
0
Яна Борисова
Яна Борисова
06.08.2013 16:10
Още днес ще го направя. Два пъти съм ходила на море в Турция и в ресторанта на хотела винаги имаше такъв десерт - обожавам го. Почти само това ядях през цялото време.
1
0
мердие эаид
мердие эаид
11.02.2013 23:27
какаото е1 или 2 лъжици орехите също1 или 2 чаши,,,,,,,,,,,,,
5
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти