Арабско реване с грис

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
02/08/2010
"Можем ли да ви изкушим с едно парче арабско реване с грис? А с две?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо50 698
  • Преглеждания за месеца582
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грис - 400 грама
  • захар - 250 грама
  • кисело млако - 1 кофичка
  • масло - 1 пакетче
  • ванилия
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 200 - 250 грама
  • водя - 2 ч.ч.

Приготвяне на Арабско реване с грис

Шупнете содата в киселото мляко. След това го размесете с гриса, захарта и ванилията и разбъркайте добре.

Разтопете маслото в тава и изсипете сместта. Сложете да се пече за около 20 минути на умерена фурна.

Готовото реване се изважда, охлажда се и се залива с горещ захарен сироп.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 29 гласували
5 18
4 7
3 0
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Здравка
28.06.2014 09:47
Струва ми се, че 20 мин са малко.Вече минаха ,а сладкиша отгоре е бял.....
0
0
Яна Борисова
06.08.2013 16:10
Още днес ще го направя. Два пъти съм ходила на море в Турция и в ресторанта на хотела винаги имаше такъв десерт - обожавам го. Почти само това ядях през цялото време.
0
0
мердие эаид
11.02.2013 23:27
какаото е1 или 2 лъжици орехите също1 или 2 чаши,,,,,,,,,,,,,
5
2
мердие эаид
11.02.2013 23:20
сложете 12 лъжици какао 12 чаши орехи става страхотно эалива се с горещ сироп 550мл вода 350 эахар 1 ванилия истисква се сока на 1 лимон орехите едро смпени
2
1
дияна
04.02.2013 19:36
Приложената снимка има ли нещо общо с рецептата,защото в нея яйца няма,а на снимката изглежда жълто реването,както когато е направено с яйца.не ми е ясно как ще стои жълто реването на снимката без да има яйца.
4
1
Така като гледам, трябва да е за сиропа- захарен сироп се прави от захар и вода :)
1
0
кв
23.10.2012 22:57
Водата за сиропа или за тестото е? Изглежда ми много вкусно.
0
0
Aneliya
23.10.2012 15:13
Много сполучлива рецепта,но ако мога да добавя за накрая поръсвам с малко канела,който обича разбира се....
1
0
ТЕДИ
02.09.2012 20:22
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРАВЯ ТАКЪВ СЛАДКИШ,НО РЕЗУЛТАТА Е НАЯВЕ:ПРАЗНА ТАВА:-)БРАВО НА МАЙСТОРА:)
1
0
Ивелина
02.09.2012 10:04
Много вкусен десерт, вместо с масло може и с маргарин или с олио. Рецептата не съдържа яйца , аз я знам и с добавка на какао.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с