Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Руски меден сбитен с жълт кантарион

Руски меден сбитен с жълт кантарион

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски меден сбитен с жълт кантарион1 / 2
11/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мед - 4 с.л.
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • жълт кантарион - 1 ч.л. (сушен)
  • мента - 1 ч.л. (сушена)
  • джинджифил - 1 щипка млян
  • канела - ½ ч.л.
  • черен пипер - 2 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се разделя на 3 части. Едната част се смесва с меда и се вари 10 минути на бавен огън.

Втората част от водата се смесва със захарта и се вари 10 минути на бавен огън.

В третата част от водата се слагат черният пипер, ментата, джинджифилът, канелата и жълтият кантарион.

Кипват се и се махат от котлона, като се оставят под капак за 20 минути.

Прецеждат се и в прецедената вода се добавят меденият и захарният сироп. Сервира се горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: