Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби, печени с вино

Гъби, печени с вино

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Гъби, печени с вино1 / 2
11/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • бяло вино - 150 мл
  • масло - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сланина - 1 парченце
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и отделете пънчетата им. Пържете главичките в продължение на 2-3 минути в олио и ги сложете в тавичка за печене.

Нарежете на ситно пънчетата и сланината, изпържете ги в олио и залейте гъбите в тавата с получената смес.

Посолете, прибавете черен пипер, залейте с виното и лимоновия сок и печете в слаба фурна за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: