Шкембе чорба по милански

13/11/2014
Рики
отРикиНовак
"Шкембе и пармезан - изгаряме от нетърпение да опитаме!"
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 842
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте добре изчистеното шкембе с вода, прибавете сол, 1 глава лук, в която са забодени карамфилчетата и варете около 2 часа. Извадете и оставете шкембето да изстине.

Нарежете на кубчета шунката, сланината и втората глава лук. Прибавете ситно нарязаните чесън, листа от салвия, магданоз и изпържете.

Прибавете нарязаното на ивици шкембе, пържете известно време, добавете доматеното пюре, размито с 2 с.л. вода, залейте с бульона от шкембето и варете около 1 час.

Поръсете с черен пипер и преди поднасяне на чорбата прибавете настъргания пармезан.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар