Месо по моряшки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Месо по моряшки1 / 2
20/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"По-вкусно телешко не бяхме опитвали, честна моряшка!"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 4 бр. говежди пържоли
  • бульон - 300 мл месен
  • лук - 4 големи глави
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • картофи - 1 кг
  • вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и поръсете пържолите с черен пипер, изпържете ги от двете страни в олио и половината от маслото. Извадете ги.

Изпържете нарязания на ивички лук в останалата мазнина. Подредете в намаслена тавичка ред месо, ред задушен лек, ред тънко нарязани картофи.

Посолете поотделно всеки ред, поръсете с черен пипер и прибавете дафиновия лист.

Налейте виното и горещ бульон и захлупете с плътно прилягащ капак. Печете в умерена фурна. Поръсете готовото ястие с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: