Мариновани агнешки котлети

13/11/2014
от АдрианаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 981
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 8 бр.
  • майорана - 3 листенца
  • чесън - 2 скилидки
  • каперси - 1 равна с.л.
  • магданоз - 30 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • лимони - 1 бр. за украса
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете агнешките котлети в съд, прибавете счукания чесън, няколко лъжици зехтин, сол и черен пипер. Захлупете с капак и оставете месото така поне 1 час.

След това излейте маринатата в по-голям съд, прибавете ситно нарязаните каперси, майорана и магданоз, затоплете и прибавете котлетите. Изпържете ги от двете страни до порозовяване.

Посолете, поръсете с черен пипер, лимонов сок и варете няколко минути. Поднесете котлетите, поляти със соса и украсете с резени лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите