Прасе, пълнено с ориз

15/11/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410320
Приготвяне45 мин.
Готвене180 мин.
Общо225 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо927
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измития ориз да се вари в голям съд с достатъчно количество вода (1:3 пропорция) и маслото.

Овкусете ориза със сол и пипер и добавете по желание малко стафиди или нарязани сушени сини сливи.

Прасето се измива, почиства, подсушава, осолява се добре и се поръсва с червен пипер вътре и отвън.

Напълнете прасенцето с плънката, зашийте и сложете да се пече. По време на печенето го мажете регулярно с масло.

Наздраве!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар