Бела Мария

15/11/2014
mariq
отmariqНовак24728
"Когато приготвите тази торта, ще ни поканите ли на гости "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 546
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • блатове - 3 бр.
  • сметана - 250 г сладкарска
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 500 г
  • захар - 200 - 250 г
  • течен шоколад - 200 гр.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема отделяме 100 г от млякото в купа, а останалото сваряваме и добавяме захарта. В купата с млякото разбиваме яйцата и добавяме брашно до сгъстяване на сместа. На бавни струйки ги прибавяме при млякото със захарта и го връщаме на котлона, за да се сгъсти кремът. Ако е нужно, слагаме и още брашно.

Подготвяме си топла вода и прибавяме малко захар, след това оформяме блатовете на кръгове (ако не са кръгли). Започваме да редим блат, напоен с малко вода и крем.

Подготвяме си в купа течния шоколад, смесен с 100 гр. сладкарска сметана - трябва да се получи доста течно, за да може да се размазва.

След като сме наредили и последния блат, най-отгоре слагаме течния шоколад. Останалата сметана разбиваме с миксер и правим украса с шприц!
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

добринка николова
добринка николова
05.12.2014 17:18
Колко е брашното?
Много неясно написана рецепта!
Иначе звучи вкусно!
0
0
mariq
mariq
06.02.2016 14:44
Колкото ви поеме, целта на брашното е да сгъсти домашния крем.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!