Леща чорба

16/11/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Ароматна леща, приготвена със запръжка, подходяща за вегетарианци, вегани и хора, които обичат постните ястия!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 568
  • Преглеждания за месеца544
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте.

Загрейте олиото и запържете още малко лук, добавете червения пипер и направете запръжка. Добавете я към лещата, прибавете скилидките чесън, червените чушки, доматите - всички нарязани ситно и овкусете с чубрица и сол при нужда.

Разреждаме с водата, колкото е необходимо и оставаме да се свари. Добавете накрая малко оцет за вкус.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар