Леща чорба

16/11/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Ароматна леща, приготвена със запръжка, подходяща за вегетарианци, вегани и хора, които обичат постните ястия!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 167
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • леща - 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сухи чушки - 2 - 3 бр. червени
  • домати - 2 - 3 бр. от консерва
  • червен пипер
  • чубрица - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте.

Загрейте олиото и запържете още малко лук, добавете червения пипер и направете запръжка. Добавете я към лещата, прибавете скилидките чесън, червените чушки, доматите - всички нарязани ситно и овкусете с чубрица и сол при нужда.

Разреждаме с водата, колкото е необходимо и оставаме да се свари. Добавете накрая малко оцет за вкус.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!