Телешки език със сос

18/11/2014
от ГенкаНовак
"Уникална вкусотия, ще оближете не само пръстите, но и цялата чиния!"
Приготвяне25 мин.
Готвене34 мин.
Общо59 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 435
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешки език - 2 бр.
  • бульон - 500 мл
  • корени за супа - 1 връзка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • сол

Начин на приготвяне

Сварете езиците заедно с корените за супа в подсолена вода. Още докато са топли ги обелете и нарежете.

От брашното и маслото направете запръжка, разредете я с бульона, в който са варени езиците.

Прибавете лимоновия сок, нарязаните езици и оставете ястието да ври на тих огън. Поднесете с картофено пюре или ориз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар