Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки език със сос

Телешки език със сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Телешки език със сос1 / 2
18/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
34 мин.
Общо
59 мин.
Порции
4
"Уникална вкусотия, ще оближете не само пръстите, но и цялата чиния!"

Необходими Продукти

  • телешки език - 2 бр.
  • бульон - 500 мл
  • корени за супа - 1 връзка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете езиците заедно с корените за супа в подсолена вода. Още докато са топли ги обелете и нарежете.

От брашното и маслото направете запръжка, разредете я с бульона, в който са варени езиците.

Прибавете лимоновия сок, нарязаните езици и оставете ястието да ври на тих огън. Поднесете с картофено пюре или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: