Тесто за щрудел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Тесто за щрудел1 / 2
19/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете плота с брашно и отгоре сложете останалото пресято брашно. Добавете маслото и стрийте на трохи. В кладенче посредата добавете яйцето, сол и малко вода. Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.

Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата. Месенето продължава, докато тестото започне лесно да се отделя от масата. Съберете го, размесете с още малко брашно, повдигайте го нагоре и го хвърляйте на масата - повторете няколко пъти.

Оформете 2 отделни топки, намажете ги с масло, покрийте ги с топла чиния и оставете да втасват 30 минути.

Покрийте плота с голяма чиста покривка или чаршаф. Поръсете равномерно с брашно, слагаме парче тесто и го разточваме с точилка много тънко, като го намазваме с масло и теглим. Готовата тънка кора отново връщаме на плота, оставяме леко да позасъхне и пълним с плънка. Листите се увиват с помощта на покривката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: